Jocella´s Coffeeshop...

Mitt forum för allt det Livet innehåller .... som Ord... tankar ... skratt o gråt...konst ... livsåskådning... musik ... böcker ... poesi ... natur... yoga... Feng Shui ... psykologi ... filosofi...djur.. familj o massa - massa annat ...

Min bilder
Namn:
Plats: Ale, Sweden

"Kanske finns där något runt hörnet, även om du ramlar på vägen dit....?"

19 januari 2006

Demoner...


Efter att ha gått i väggen och konfronterats med all världens synder o demoner inom mig, följde en period med rehab där samvaron guldkantades av samförstånd med andra likasinnade - demoner finns i var och en av oss upptar mer eller mindre plats och tar sig alla olika uttryck - och följdfrågan blir då naturligtvis "VAD ÄR demoner - egentligen?" Det kan vara minnen o mardrömmar som förföljer en, det kan vara fobier och hjärnspöken, men vad står de för - rent "tekniskt"?

I uppslagsverk finner man följande synonymer till "demon" : ond ande, oren ande, andefurste, djävul; furie, mara, djinn.

Enligt folktron är demonen kontrapolen till änglar, ett väsen som sprider ondska omkring sig. Demoner kan vara på olika sätt, t.ex personliga och behöver inte vara onda. Demoner kommer i alla möjliga utseenden, från sådana som ser ut nästan precis som en människa till fullständigt omänskliga svävande klot med dreglande käftar, eller något ännu mer bisarrt. Det vanligaste utseendet är ett traditionellt djävulskt utseende, med en i grunden mänsklig kropp, försedd med horn, betar, svans och bockfötter.

Här följer ett udrag ur en intressant sida: " Demoner är fallna änglar, ledda av Lucifer som en gång var Guds favorit, men som störtats ner i avgrunden. De demoner som inte vill beblanda sig med människorna, hatar dem för att Gud favoriserat änglarna framför dem. Var inte Guds son född av en mänsklig kvinna?

Demonerna önskar att hävda sin rätt över jorden, krossa de mänskliga uppkomlingarna och förstöra deras själar. Demonerna vill att människan ska dyrka dem framför deras skapare, genom att erbjuda gåvor och välbehag som gentjänst, åtminstone till en början.

Demonerna frågar sig: Vad har Gud någonsin gett människorna?

De vill höja sig själva till deras rättsmätliga plats, enligt dem själva. I många demoners hjärtan är den platsen lika eländig som myror krälande framför deras fötter.

Andra demoner ser potensialen i människorna och skulle antingen rekrytera dem till sin armé i ett krig mot Himlen eller nalysera dem för att lära sig hemligheten om deras kraft, vilket är en reflektion av Guds', eftersom det var människan och inte demonerna som skapades som avbild av Herren själv."
källa: http://www.mythsandlegends.net/demoner.shtml