Jocella´s Coffeeshop...

Mitt forum för allt det Livet innehåller .... som Ord... tankar ... skratt o gråt...konst ... livsåskådning... musik ... böcker ... poesi ... natur... yoga... Feng Shui ... psykologi ... filosofi...djur.. familj o massa - massa annat ...

Min bilder
Namn:
Plats: Ale, Sweden

"Kanske finns där något runt hörnet, även om du ramlar på vägen dit....?"

18 januari 2006

Feng Shui


Jag har - i brist på annat? - tänkt att utforska div. teman lite då o då. Dagens tema, t.ex. är Feng Shui. Syftet är att med lite fakta väcka din nyfikenhet inför sådant du kanske inte annars kommer i kontakt med, samt dela med mig av lite länkar som hör till det aktuella temat...

DAGENS TEMA - FENG SHUI

Den urgamla vishetsläran Feng shui syftar till att skapa balans mellan naturens energiströmmar som kineserna kallar chi. Inom denna österländska inredningsfilosofi ryms en mängd riktlinjer och system som hjälper oss att uppnå harmoni och framgång.

Det som eftersträvas inom Feng shui är att skapa balans mellan de fem naturelementen; eld, jord, trä, metall och vatten, och de motsatta men kompletterande urkrafterna yin och yang.

I hemmet, t.ex. utgår man från huskroppens orientering i de olika väderstrecken tar man bland annat hänsyn till; planlösning, ljusinsläpp, färgsättning, placering av möbler, dörrar, fönster och andra inredningsdetaljer som speglar, armaturer och växter.

Feng Shui är läran om att förbättra sitt liv genom balans och strävan efter harmoni. Feng Shui är på alla sätt en underbar konstart som kan skapa ordning ur vilket hemma kaos som helst och ge ny energi till trötta kroppar och förhållanden.

Power Feng Shui handlar inte om harmoni. Det handlar om framgång. Tillämpar man den på ett företag är avsikten att höja lönsamhet och effektivitet. Tillämpar man den på en individuell nivå är målet att förbättra den egna karriären.

Spännande - eller hur?
Läs mer om Power Feng Shui på:
http://www.kvaser.net/power_fengshui.htm